Recursos de formació

Recursos TIC

IOC (Institut Obert de Catalunya) .-

En aquest conjunt de links podeu trobar tot el material de lliure distribució per treballar els continguts dels Cicles Formatius de Grau Mig i Grau Superior impartits per l´Institut Obert de Catalunya dependent del Departament d´Educació de la Generalitat de Catalunya.

Recursos d’aprenentatge dels Cicles

CFGS Prevenció de Riscos Professionals CFGS PRL

CFGM Sistemes Informàtics i Xarxes  CFGM SIX/ESI

CFGS Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa CFGS ASI/ASX

CFGS Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma CFGS DAI/DAM

UOC (Màster de Programari Lliure)

La UOC o Universitat Oberta de Catalunya també ofereix alguns materials de lliure distribució. Dins del camp de les TICs podeu trobar el segúent Máster amb materials molt i molt interessants i útils.

CISCO (CCNA Discovery i CCNA Exploration) 

L’empresa CISCO es dedica a la fabricació i venda de dispositius de xarxa (hubs, bridges, switchs, routers). També ofereix formació en els seus productes i disposa d´una acadèmia de formació pròpia, la CISCO Networking Academy

Es poden trobar els curriculums i alguns materials en la web de l’Universitat Emiliano Zapata.
(Nota: Probablement la pàgina no redirigeix als curriculums. Per accedir-hi cal anar al peu de la pàgina web de l´Universitat Emiliano Zapata  i cercar on digui Certificados y Currículos CISCO)
Materials LINUX del Professor Ramon López 

En Ramon ha estat un dels meus professors dels darrers anys. N´he après molt en els seus cursos impartits a l´IMPEM (Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró). La seva pàgina està plena dels seus materials formatius entorn al món LINUX. Una veritable joia d’un expert, apassionat de les TICs, del programari lliure i un gran professor.

Profe Ramon (per desgràcia el link ja no és operatiu 9/02/2016 però vull que quedi constància de la gran tasca desenvolupada per ell a nivell formatiu )
Materials XTEC – Departament d’Educació
En aquest lloc podeu trobar els materials creats des del Departament d´Educació de la Generalitat de Catalunya per la formació del professorat de primària i secundària. La temàtica és variada però es centra en l´aplicació de les TICs a l’ensenyament.
Materials formació professorat
Materials MEC – Ministerio de Educación y Ciencia
En aquest lloc podeu trobar els materials creats pel  Ministerio de Educacion  per la formació del professorat de primària i secundària. La temàtica és variada però es centra en l´aplicació de les TICs a l’ensenyament.
Diputació de Barcelona
En aquest lloc es poden trobar cursos i formació sobre el paquet ofimàtic Office i altres recursos
BIOROM Ayudas al aprendizaje de bioquímica, biotecnología y biología molecular    
Un material publicat pel SEBBM (Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular) mprescindible per estudiar biología, genètica, bioquímica i biologia molecular a nivell de batxillerat i universitat. Incorpora apunts, models moleculars, imatges. Impressionant!
MIT (Massachusetts Institute of Technology)  Open Course Ware
Cursos de lliure accès d´aquesta universitat de diferents matèries. Incorporen classes en video, audio, apunts de les classes, exercicis i les seves solucions. També disposen d’una aula virtual d’intercanvi entre estudiants i tutors.
MiríadaX
Pàgina web i alhora xarxa social que permet la realització de cursos a distància de diferents matèries. Els cursos són oferts per difeents Universtitats.
 
Aula Mentor
Aula de formacio continuada per adults a preus molt assequibles en àmbits de les TIC’s i altres camps. Els materials no es troben en obert. Disposen d’un campus virtual i els materials en suport digital una vegada matriculats. Amb tutories i examens de certificació expedits pel MEC.
Llengua catalana
Pàgina web amb recursos per aprendre català

Programari
Fòrums
Fòrum Frikis Empollones, de la comunitat IOC d´estudiants d´ASIX i DAI.

Deixa un comentari